Google+ Followers

perjantai 31. toukokuuta 2013

IHANA KANTINKÄÄNTÄJÄNI NRO 2.

Olin niin tyytyväinen ensin tilaamaani kantinkääntäjään, joten toinen lähti tilaukseen. Tämä toinenkin on tilattu ebay:sta. Nyt kuitenkin tilauksen saapumiseen meni kolme viikkoa. Oli pitkä aika malttamattoman odottaa.

Tämä toinen kääntäjä kääntää kantin myös nelinkerroin. Resorista leikataan 57cm soiroa, ja valmis kantti on 19mm.

Sen verran järeän kokoinen tämä uudempi kantinkääntäjä, että oli milleistä kiinni, että mahtui kiinnittymään onpelukoneeseeni. Onpa hankalan mallinen mitattava. Tässä tuon kääntäjän noin mitat: eli pisimmillään 27cm, jos tuo "haitari" suorana. Ja jos kiinnittää niin kuin minulla tuossa kuvassa, eli tuo "haitariosa" kokonaan taitettuna eteen, niin silloin 20cm. Paininjalan eteen tuleva osuus noin 5,5cm.


Resorista leikattu soiro taittuu nelinkerroin, mutta taitteet ei mene koko matkalta kantin sisälle.

 Vähän huono kuva, mutta yritin kuvata poikkileikkausta valmiista kantista.
 
 Samana iltana oli päästävä kantinkääntäjää kokeilemaan, joten tein tytölle bodyn. Kaavan pohjana Ottobre 3/2013 Baby Whale koko 86cm. Tällainen tästä sitten tuli. Vielä on "kantinpäät litistämättä" eli siistimättä. Myös nepparit puuttuu, kun en viitsinyt alkaa vasaran kanssa kolistelemaan lasten ollessa jo nukkumassa. (Saumurissa oli valmiina mustat langat, ja en yksinkertaisesti niitä jaksanut alkaa vaihtamaan.)
 
Ensimmäisen kokeilun jälkeen olen myös tosi tyytyväinen tähän isompaan kantinkääntäjään. Tämä on kuitenkin mielestäni haastavampi käyttää kuin pienempi. Harjoittelua ja harjoittelua tiedossa...

Tässä vielä kuva neppareiden kanssa, jota aamulla naputtelin paikoilleen. Tumman jäljet neppareiden kohdalla on lyijykynän jälkiä, kun merkkasin neppareiden paikat.

1 kommentti:

  1. Hei. Kun käytät kantinkääntäjää pääntien kanttauksessa, niin missä asennossa tuon haitarin tulisi olla? Miten sitä resoria saa kiristettyä että tulisi sopivan napakka pääntien. �� Olen juuri opettelemassa kantinkääntäjän käyttöä. T.Elina

    VastaaPoista