perjantai 10. toukokuuta 2013

Hupullinen liivimekko heppa kankaasta

Heti kun sain Ottobre 3/2013 lehden ostettua ja selailin sitä, niin tiesin haluavani pikkulikalle hupullisen liivimekon Little Elephant kaavalla. Ohje on kylläkin hupputunika, mutta tuo 86cm koko on meidän neidille mekko. Piirsin kaavat ja leikkasin kankaat, mutta ompeleminen sitten jäikin. tänään sain inspiraation tehdä mekon valmiiksi, jotta neiti voi laittaa tuon päälle seuraavan päivän lastentapahtumaan.

Heti alkuun totesin, ettei minulla ole Vlieseline Formband tukinauhaa, jota olisi tarvittu. En edes aluksi tiennyt mitä koko nauha on, mutta siinä auttoi internetin ihmeellinen nauha. Päätin pärjätä ilman kyseistä nauhaa. Jätin myös helman rypyttämättä.

Tällaisen sain aikaiseksi:



6 kommenttia:

  1. Nätti! Tuo pinkki resori sopii tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämän mekon kankaat oli jo jonkin aikaa leikattuna. Ehdin ensin tehdä jämäpaloista bodyn, joka kaipasi hieman tyttömäisyyttä, ja laitoin siihen pinkit resorit. Ihastuin tuohon yhdistelmään, joten myös tämä mekko sai samat värit.

      Poista
  2. Kaunis on ja oiva valinta resoriväriksi :)

    VastaaPoista
  3. Kivanmallinen ja hyvät värit :)

    VastaaPoista
  4. Tää on tosi kiva malli. Ainut mikä jäi harmittamaan, niin kantinkääntäjä tekee 9,5mm resorikanttia ja nepparit on 10mm leveitä. Nyt on toinen kantinkääntäjä tilattuna, niin seuraava huppumekko saa hieman leveämmät kantit.

    VastaaPoista