tiistai 7. toukokuuta 2013

4 kertaa Movimiento tunika

Taannoin oli Marimekon liikeissä Ystävämyynti, jossa meidänkin Mummi (äitini) käväisi pariin otteeseen. Tuloksena minulle ilmaantui 4 kolmenmetrin palaa Marimekon trikoota ja yksi 5 metrin pala puuvillakangasta. Eli lastenvaatteiden ompelua tiedossa...

Ensimmäinen 3 metriä muuttui neljäksi Movimiento tunikaksi (Ottobre 3/2013). Tunikoiden pääntiet ja kädentiet kanttasin vaaleanpunaisella resorilla. Jätin tunikoista pois vyötärönauhat.

Tunikat on koko järjestyksessä koot 134-146-164-170cm

Ompelukoneeni on todellinen hieno neiti neulojen suhteen. Oli todella ihana kun lopultakin löysin sopivan kaksoisneulan, jonka koneeni kelpuuttaa. Ei tarvinnut murehtia hyppytikkejä tai lankojen sotkeentumista / katkeilua. Näissäkin vaatteissa käytin kantinkääntäjää resoria kantatessa.

Vielä kun tämä ompelukoneen käyttäjä osaisi tehdä suoraa saumaa ;)

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanat mekot ja mie en lakkaa ihmettelemästä millaisia hienohelmoja suurin osa ompelukoneista on! Hienoa, että löysit koneeseen sopivan kaksoisneulan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hermoja repivää saumojen purkamista, kun aikaisemmat kaksoisneulat ei ompelukoneelleni kelvannut. Nyt voi taas nauttia tästäkin hommasta. Aloitin ompelemisen vasta alkuvuodesta, ja silloin en edes tiennyt koneisiin olevan kaksoisneuloja. Tää on ollut aikamoista oppimista. Onneksi on facebookin ompeluryhmät ja ihanat blogit, joista voi lueskella ja kysellä apua. Muuten olisin varmasti jo koko ompelun lopettanut. Itse en olisi edes ymmärtänyt alkaa kokeilemaan erilaisia neuloja, jos en olisi viisaammilta lukenut neuloissa olevan eroja.

      Poista
  2. Ihanat mekot! Tykkään tosi paljon tosta kankaasta! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Aluksi en ollut varma tykkäänkö tästä kankaasta, mutta nyt valmiina vaatteena tosi ihana kangas.

    VastaaPoista