keskiviikko 14. elokuuta 2013

Minkä taakseen jättää, niin sen edestään löytää...

Aloitin tämän ompeluharrastukseni noin 5kk sitten, eli maaliskuussa 2013. Luonteelleni tyypilisesti ajatuksesta alkaa toiminta ennen harkintaa. Ensin ostin saumurin ja läjän kankaita, lankoja, ym. Vasta tämän jälkeen aloin miettiä mitä vaatteita lapsille haluaisin tehdä. Entuudestaan minulla oli halppismarketin ompelukone, joka kylläkin sanoi sopimuksen irti aika pian, joten suurempia harkitsematta ostin uuden ompelukoneen. Innostus uutta harrastusta kohtaan oli niin suuri, ja saumurikin juuri hankittu. Tämän viiden kuukauden aikana olen oppinut todella todella paljon uusia asioita ompelusta, ja myös kangas ja varuste varasto on kasvanut räjähdysmäisesti. Rahaa on palanut, aikaa kulunut, ja ennen kaikkea valmista syntynyt. En todellakaan kadu uutta harrastustani, ja parasta palautetta saa kun näkee itsetekemiään vaatteita käytössä.

Nämä haalarihousut (kaavan pohjana/idean pohjalla me&i 86/92cm haalarit) ompelin aikana ennen kantinkääntäjää ja kaksoisneulaa. Tuolloin haalarit oli aivan liian suuret, sekä nepparit jäi laittamatta. Aika räpellys tuon koko haalari on, mutta ainakin itse huomaa taitojen kasvaneen suuresti. Nyt neidille on tullut mittaa, ja haalarit pääsee käyttöön. Neppareiden kiinnityksessä pääsin kokeilemaan uusia Prym pihtejä, jotka sain perheeltäni synttärilahjaksi.

Tässä myös yksi ensimmäisistä, jos ei ensimmäinen applikointi.



 
Puolivuotta ilman vallasukkien neulomista on tehnyt hyvää. Kylmenevä syksy tulossa, joten  on ihan kivakin tehdä lapsille parit villasukat. Kuitenkaan ei normaalia kymmeniä kymmeniä pareja villasukkia talvessa. Kyllä käytän kaiken liikenevän ajan mielummin edelleen ompelukoneen sekä saumurin seurassa.
 
Syksyn ensimmäinen villasukka. Tämä on yhdistelmä: Mitä kaapista löytyy? Lankana 7veljestä vaaleanpunainen (522) ja petroli (187).

Tätä lankarullaa en vaan pystynyt jättämään kauppaan. Lankoja on omasta taa suuri määrä, mutta tämä vaan oli niin ihana.
 
Ennen tuli aina televisiota katsellessa neulottua iän ikuisia villasukkia. Nykyään ei oikein edes osaa katsoa telkkaria ilman, että kädet tekee samalla jotakin. Ompeluharrastuksen myötä televison katsominen on jäänyt tosi vähälle. Ei oikein viitsi ompelukonetta ja saumuria kantaa tv:n äärelle. Joskus on kuitenkin kiva katsella rauhassa joku leffa, kun lapset on illalla rauhoittunut nukkumaan. Ajattelin kokeiluksi virka kolminrertaisesta puuvillalangasta sisustuskorin. Eipä ole ennen tullut kokeiltua.
 

2 kommenttia: