maanantai 13. tammikuuta 2014

Paitoja pojalle, sekä housujen paikkausta.

Kankaiden yönä tuli tilattua aika paljon kangasta. Osa kankaista pääsi heti leikattavaksi ja ommeltavaksi, mutta osa muhii vieläkin kaapissa. Traktori ja hämähäkki trikoot pääsi lopulta käyttöön. Molempia kankaita oli noin 60cm korkea ja täysleveä pala. Molemmista leikkasin pojalle 122cm  Ottobre 4/2012 Little Lamb kaavalla paidan. Sen verran kaavaa muokkasin, että hihoja jatkoin kaavassa olevan resorin mitalla, ja kanttasin kantinkääntäjällä resorisuikaleen hihansuihin.

Leikki-ikäisellä pojalla tuntuu kuluvan housunpolvet popeasti puhki. Kaupasta aikoinaan ostettuja housuja paikkasin jämätilkuilla. Nyt sopii kivasti paita ja housut yhteen, eikä niin paljon harmita, kun poika kulkee paikatuissa housuissa.


 
 

 

Ensin jämä tilkusta muotoilin sopivan kokoisen paikan. leikkasin kaksipuoleisesta liimaharsosta saman kokoisen palan. Ratkoin housun lahkeen sisäsauman reilulta matkalta auki. Silitin trikootilkun liimaharson avulla kiinni. Kankaan taakse kiinnitin parilla nuppineulalla irtirevittävän tukikankaan. Ompelukoneen leveällä siksak-ompeleella kiersin trikoopaikan ympäri. Lopuksi revin irti tukikankaan, ja saumurilla ompelin housunlahkeen sisäsauman takaisin kiinni.
Molempien trikookankaiden loppupalan hyödynsin tekemällä pojalle tuubihuivin. Poika inhoo käyttää kauluria tai kaulaliinaa, mutta tuubihuivi kaulaa lämmittämässä on mieluinen.
 

 

2 kommenttia: