torstai 29. tammikuuta 2015

Doctor Who sarjasta Tardis villasukat ja lapaset

Doctor Who sarja on noussut (ainakin meillä) nuorison suosioon. Loppuvuodesta synttäreitään viettäneelle teini neidille neuloin Tardis villasukat lahjaksi. Suomenkielistä tai muuten selkeää valmista ohjetta en löytänyt. Selasin googlen avulla kuvia Tardis sukista, ja kehittelin oman version toteutukselle. Lankana villasukissa ja lapasissa on Novita 7 veljestä lanka.

Hahmotelmani sukan varren kuvioinnista.


Villasukkien varren alussa ja lopussa 12 kerrosta yksi oikein ja 1 nurin neuletta.


 
Lahjan saaja oli hyvin iloinen sukistaan Ne on juuri sopivan korkeavartisetkin. Neulominen ei mennyt hukkaan, sillä sukat on ollut ahkerassa käytössä.
 
Ennen joulua halusin vielä kokeilla neuloa Tardis lapaset. Jouduin hieman muuntamaan sukan varteen tullutta kuviota, kun lapasiin tuli hieman vähemmän silmukoita sekä kerroksia. Lapaset onnistui ihan hyvin, ja niitä tuli sitten heti neulottua 2 paria. Molemmat lapaset sai onnelliset uudet omistajat.
 



 
Lapaset on neulottu perus lapasen ohjeella, jossa on peukalokiila. Tällaisia hyviä ohjeita löytyy mm Novita Oy:n ja Yhteishyvän sivulta. Kuviointi on aloitettu peukalokiilan jälkeen.
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt olisi suunnitteilla Doctor Who sarjasta Dalek lapaset, mutta aivot lyö tyhjää. En ole velä saanut aikaiseksi mieluisaa hahmotelmaa kuviointia varten. Dalek on niin paljon haastavampi kuin Tardis.

      Poista