perjantai 25. lokakuuta 2013

Lumio lanka, pipot tupsuilla

Eräänä aamuna aamukahvia juodessani huomasin Facebookin Löysäpipoiset neulojat ryhmässä kuvan pipoista, joiden langassa on mukana heijastin nauhaa. Vietyäni isommat lapset päivän askareisiin suuntasin pikkuisen kanssa ruokaostoksille paikalliseen Prismaan. Ruokaostosten lisäksi mukaan tuli 4 eri väristä Lumio kerää. Samana päivänä alkoi pipojen teko.
Lumio lanka
 
 
Aluksi olin huolissani, ja pettynyt ettei tämä nyt niin hyvä juttu ollutkaan. Eihän tämä heijastin nauha mihinkään näy. Nauha tuntui painautuvan langan sisään, eikä paljon jäänyt näkyviin. Yritin kameralla kuvata salaman kanssa pimeässä, jotta näkisin minkä verran lanka heijastaa.
 
Jatkoin kuitenkin pipojen tekemistä, ja tässä lopputulos:
Pipot Lumio langasta

 
 
5v lapselle tein sinisestä lumiosta pipon 40 silmukalla, 1o1n. 8v lapselle oranssi 44 silmukkaa 2o2n. 12v täyttävälle pinkki 48 silmukkaa 1o1n. Pinkki on "lötkö/pitkä malli" ja pinkki ei riittänyt enää tupsuun, joten sinisellä jatkettiin. Kuvasta puuttuu vielä aikuiselle miehelle tekemäni 56 silmukkaa (vähempikin olis riittänyt!) Puikot oli koko 6. Kavensin pipot joka kerroksella joka puikolla 2 viimeistä yhteen. Sininen on päänmyöntäinen, siinä kavennukset aloitin 21 kerroksen jälkeen. Oranssi on vähän lötkö malli, siinä kavennukset aloitin 27 kerroksen jälkeen. Pinkissä kavennukset aloitin vasta 29 kerroksen jälkeen.
 
Turhaan pohdin, että heijastaako nämä pipot. Lähdimme hämärällä ulos lasten kanssa. Täytyy myöntää, että katuvalon osuessa pipoon, niin KYLLÄ HEIJASTAA! Ei mikään turha muoti! Heijastin pipo ei korvaa kunnon heijastimia, mutta antaa lisää näkyvyyttä.
 
 

Tupsun tekeminen ei koskaan ole ollut minulle mieluista puhaa. Citymarketissa muistin nähneeni tupsukehikon. Kävin sellaisen ostamassa, ja olen tyytyväinen. Totta, että pahvista tekee nopeasti pohjan tupsulle, mutta ei tää kehikko huono ole. Tosi nopeasti sain pipoihin siistit tupsut, ja jatkossakin tulen kehikkoja käyttämään.
 
Tämän näköinen pakkaus: Novita tupsukehikko
 
Mukana neljä erikokoista kehikkoa.
 

Selkeät kuvalliset ohjeet

 

Pipoon valmitui tupsu!




 


1 kommentti:

  1. Heippa! Eksyin jotenkin puolivahingossa sun blogiin, ja täytyy sanoa, että aivan ihania käsitöitä on sulla! Erityisesti ihastuin tuohon isoäidinneliökangastakkiin. Miten suloinen! :)

    VastaaPoista