Google+ Followers

torstai 10. lokakuuta 2013

Suihkumyssy? No ei, vaan polkupyörään satulansuojus!!!

Lapset kulkevat polkupyörillä kouluun, kavereille ja harrastuksiin. Polkupyörän satula kastuu sateella, kun pyörä seisoo ulkona esimerkiksi koulupäivän ajan. Lapsilla on ollut milloin minkäkin kauppaketjun muovipussi mukana, jotta satulan voi sateella suojata. Tai jos satula on jo ehtinyt kastua, niin muovipussi on viritelty suojaksi, ettei housut kastu.

Myönnän perineeni Pelle Pelottoman geenit, mutta harvoin välähtää niin kuin nyt. Kaappia penkomalla (ja pienellä lisätilauksella) oli materiaalit kasassa. Tässä lopputulos:

Polkupyörän satulasuojus

 Päälinen Pull kangasta, välissä muovipussia ja alla collegea. Leikkasin Pull kankaasta satulan mallisen, mutta reilusti suuremman palan. Tuota palaa mallina käyttäen leikkasin muovipussista ja collegesta samanlaiset palat. Asetin kankaat päällekkäin (muovi välissä), ja ompelin siksalilla joustokanttihauhan reunaan. Venytin joustokanttinauhaa niin paljon kuin se venyy. Alle vielä kiinnitin suoran pistosoljen. Soljet on kuminauhassa, jotta helpompi kiinnittää satulasuojus paikalleen. Kuminauha on kiinnitetty ihan siksakilla reunaan. Polkupyörien satuloiden mallit on niin erilaisia, joten klipsut on kiinnitetty eri kohtiin eri pituisella kuminauhoilla. Ei mitenkään kauniit, mutta käytännölliset.

3 kommenttia:

  1. Onpa hienosti oivallettu ja tälle jos jollekin on käyttöä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nämä tuli heti käyttöön, ja siitä on kiittäminen sateisen syksyn.

    VastaaPoista
  3. Löysin fb-ryhmän kautta blogiisi. Ihan mahtava idea tämä. Pitkään on jo ollut satula jossa päällä menee fiksusti kaksi saumaa ja nehän kätevästi kerää veden sisään ja ajaessa sitten vähitellen päästää sitä ulos. Käytössä on kans ollu jos minkälaisia muovipusseja. Jospa tekisin kevääksi odottamaan tällaiset ja penkki sais pysyä kuivana :)

    VastaaPoista