maanantai 9. syyskuuta 2013

Salainen pakettivaihto

Aamuisin kellon soitua on minulla tapana laittaa kahvi tippumaan, ja käydä keittiön läppärillä tarkistamassa facebookin päivitykset ja tarkastaa sähköposti. Joskus tulee lueskeltua hetki enemmän facebookin ihmeellistä maailmaa. Niin kävi tässä eräänä aamuna, että aamun ensimmäistä kahvimukillista nauttiessani silmiini osui Saumanvara ryhmässä teksti jossa ehdotettiin salaista paketin vaihtoa. Hirveästi en ehtinyt heti asiaan keskittyä, mutta kävin ilmoittamassa itseni mukaan hetken mielijohteesta. Nopea olinkin, kun ehdin listalle hyvin alku päähän. Paketti vaihdon ideana oli ilmoittaa sähköpostina omat yhteystiedot paketti vaihdon vastuu henkilölle, joka arpoo jokaiselle osallistujalle salaisen ystävän. Salaiselle ystävälle olisi tarkoitus lähettää 10€ arvoinen ompelu materiaalia sisältävä yllätys paketti. Aluksi taisi olla ajatus 30 hengen osallistumisesta, mutta juttu paisui hyvin nopeasti 120 hengen porukaksi, jossa kolmella vastuu henkilöllä kullakin on 40 paketti vaihtoon osallistuvan tiedot. Seuraavana päivänä sähköpostistani löytyikin oman salaisen ystäväni tiedot, ja hänelle lähti valitsemani kangas yllätys joitakin päiviä myöhemmin.

Jo hyvissä ajoin ennen paketin lähettämiselle sovittua takarajaa saapui myös oma yllätys pakettini. Salainen ystäväni lähetti minulle tällaisen paketin:

Salainen paketti vaihto. Salaisen ystäväni minulle lähettämä paketti. Vielä olisi paketista käyttämättä nyöri ja siihen muovipäät, vetoketju ja mekkojen kaava.

Useita päiviä pyörittelin mielessäni mitä paketin kankaista ja tarvikkeista voisin tehdä. Ihan siitä en halunnut mennä mistä aita on matalin, vaan halusin haastaa itseni johonkin vaikeampaan. Lopulta en ihan vaikeinta lähtenyt yrittämään. Valitsin kuitenkin lähtökohdaksi ompelusta nauttimisen, ja loppu tuloksen käytännöllisyyden / käytettävyyden. Tässä teille lopputulos:

Pussukka yhden tyttömme astmalääkeen säilytykseen. Nuorimmalle tytölle Speedy Girl 86cm Ottobre 3/2013 ja Rosy Steps legginssit 86cm (ilman härpäkkeitä nilkoissa, ja lisättynä kantit lahkeensuihin).


Trikoomekkoon kiinnitetty silittämällä
 paketista löytynyt merkki.















Kännykkäpussista muokatulla idealla tein yhden tyttömme astmalääkkeelle säilytyspussukan. Kaikissa vaatteissa ei ole suljettavia taskuja, tai edes niitä taskuja. Nyt lääkkeen voi ottaa mukaan roikkumaan housun vyötärölle. 
Pussukassa käytetty lintukangasta päällä ja vuorena, punaista kanttinauhaa ja paketissa tullut nappi.
Omasta varastosta lisäsin pehmusteeksi vanulevyä, kuminauhalenkin ja kiinnitys renksun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti