keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Dodtor Who synttärit

Tällä kerralla lasten (ja teinien) synttäreiden teemaksi valokoitui Doctor Who. Meillä lapset on syntynyt talvella, ja monena vuonna on pidetty lasten yhteissynttärit. Niin myös tänä vuonna. Synttäreille on tarjoiluun valittu joku teema. Aikaisempina vuosina on ollut mm Hollywood ja Angry birds synttärit.

Tänäkin vuonna suunnittelu lähti tällä äidillä hieman lapasesta, eli mopo karkasi jälleen. Toisin sanoen juhlien teemaan sopivia kertakäyttöastioita ja varusteita tuli tilattua Englannista. Kaikkia näitä tilattuja ei edes ehditty käyttää, vaan jää odottamaan uusia juhlia.



 
Synttäri tarjottavien valmistelu aloitettiin joulupipareiden leipomisella.




Joulupiparit ennen paistoa.

Valmiit joulupiparit koristeltiin. Koristelussa oli lapset apuna.
Synttäreitä edeltävänä päivänä vuorossa oli kuivakakku ja hyytelökakku. Tietysti aiheeseen sopien Dalek kakut. Silikoninen kakkumuotti on niin valtava, että normaali annoksesta kuivakakkutaikinaa muotti täyttyi vain puoliksi. Ja kaikeksi epäonneksi kakku vielä katkesi kaadettaessa pois muotista. Hyytelökakku ei tahtonut irrota muotista, joten siitäkään ei tullut toivotun näköinen. Ulkomuoto ei kuitenkaan haitannut makua. Hyvää oli!!!





Hyytelökakku vietti yön jääkaapissa hyytymässä, ja kumottiin juuri ennen vieraiden saapumista.
Synttäreiden aamuna oli vuorossa täytekakkujen täyttäminen ja koristelu. Toisesta kakusta tuli Tardis, ja toisen kakun päälle pääsi seikkailemaan tutut hahmot.

 
Kermakakku n päällystetty ohueksi kaulitulla sinisellä marsipaanilla. Ikkuna ja mustat kohdat kaulittavaa sokerimassaa. Valkoinen teksti on tomusokerikuorrutusta. Musta teksti, lampun keltainen väri ja siniset viivat on piirretty elintarvikeväritusseilla.




Kakkujen valmistumisen jälkeen jäljellä oli vielä tarjoilupöydän kattaminen, ja tarjottavien esille laittaminen.



Dalek pillit

Tardis ja Dalek lautaset

Dalek lautasliinat


Näitä Dalek leivostelineitä meillä on kaksi. Toiseen pikku Dalek muffinit sai kermakuorrutuksen, ja toiseen ilman kermaa.
 
 

 
Tarjolla oli paljon muutakin, mutta tässä nämä Doctor Who aiheiset kuvattuna. Kaikki saatiin ajoissa valmiiksi, ja saimme nauttia ihanista herkuista hyvässä seurassa.

3 kommenttia:

  1. Upealta näyttää! Mistä tilasit? Meillä olisi tarkoitus pitää samasta aiheesta juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä. Nämä on tilattu LAKELANDista: http://www.lakeland.co.uk/brands/doctor-who?intcmp=INTSRCH:doctorwho

      Poista
  2. Kiitos! Ja ei kun tilamaan! :-)

    VastaaPoista