maanantai 5. toukokuuta 2014

Paitoja tytölle, ja lippapipo poitsulle

Pikku neidin kanssa olisi aika siirtyä vähitellen bodejen käytöstä paitoihin. Kaapista vaan puuttui nuo paidat, joten tarpeeseen ommeltavien listalle pääsi paidat. Kaavaksi valitsin 1/2014 Ottobre lehdestä Owl Princess raitatopin, ja tuosta koon 92cm. Muistelin jo aikaisemmin lukeneeni kyseisestä kaavasta kommentteja, että kaava olisi vähän turhan lyhyttä mallia. Kaavaa piirtäessäni lisäsin paitaan heti helmaan pituutta 5cm.




 


Tähän vihreä resoriseen joustofrotee paitaan en ollut tyytyväinen, kun mielestäni näytti liian poikamaiselta. Itseni hyvin tuntien, ei tämä paita olisi tällaisena päässyt käyttöön. Kyselin kanssa ompelijoilta vinkkejä, ja päädyin vaihtamaan resorin pinkiksi sekä lisäämään taskun. Nyt paita on sopivan tyttömäinen.


Kolmatta paitaa aloittaessani päätin muokata kaavaa vielä enemmän tunikamaiseksi. Lisäsin vieläkin reilusti helmaan pituutta, ja kavensin huomattavasti helman leveyttä. Nyt kaava alkaa olla mieleiseni, eli paljon helmaan lisää pituutta ja leveyttä pois...


 
Tähän heppatunikaan laitoin vielä hihansuihin resorikanttaukset taitteen tilalle.
 
 
En tiedä kuinka uusi juttu lippapipot on, mutta tänä keväänä olen niihin ensi kerran kiinnittänyt paljon huomiota. Halusin myös itse kokeilla lippapipon tekemistä. Minulla ei ollut mitään varsinaista kaavaa, vaan mittailin poitsun pään, ja saksin pipon sekä lipan mittojen perusteella. Kovikkeeksi lippaan laitoin farkkua, mutta nyt jälki viisaana huomaan, että farkkua olisi kannattanut laittaa kaksi kerrosta. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti