maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lisää laukkuja, laukkuja, ja pari avaimenperää.



Kun kerralla hurahtaa laukkujen tekemiseen, niin mitä siitä seuraa? Tietysti paljon laukkuja.
 Onneksi perheestä löytyy useita laukun käyttäjiä, ja lähiaikoina on ollut lähipiirissä synttäreitä ja nimppareita, jolloin on lahjaksi voinut antaa laukun. Netistä tulostamani kaavan olen muokannut mieleisekseni, ja kaavojen kokoa olen suurentanut/pienentänyt käyttäjän mukaan.


Kankaita selaillessani Perhonen korvanlehdellä nettikaupassa ihastuin kahvikuppi kuvioiseen kankaaseen, josta tuli oma laukkuni. 1m kangasta riitti 3 isompikokoiseen laukkuun.


 
 
Pikkuneidin pieni laukku tuli leppakerttukankaasta. Laukussa on pääli- ja sisäkangas samaa leppäkerttua
.


 
Perhonen korvanlehdellä sivulta löytynyt 0,5m pala vaaleanpunaista apinakuviokangasta riitti kahden pienemmän laukun pääliseen ja olkaimeen. Kangas oli tarjouksessa värivirheen takia, mutta nyt valmiita laukkuja katsoessa tuota virhettä ei edes huomaa. Nämä apinakuviolliset laukut on tyttöjen suosikkeja.
 



 
Pikkupoikaamme alkoi jo harmittaa, kun äiti tekee laukkuja vain tytöille. Poika monena päivänä kysyi, että koska hän saa oman lauku. Hiukan pohdittuani, että millainen laukku sopisi pienelle pojalle, niin mieleeni tuli Nappija blogissa näkemäni kännykkäpussin ohje. Ohjeesta otin mallia ja vinkkiä, jolla tein pojalle oman pehmeän pikkulaukun, jossa voi kantaa omia "aarteitaan".  Nyt poika on oikeinonnellinen laukusta.
 



Kankaiden loppitilkuista tein vielä muutamia avaimenperiä, johon löysin idean yhdestä blogista jonka nimeä en enään muista (harmi).
 

 
 


8 kommenttia:

  1. Tosi kivoja laukkuja olet tehnyt, ihanan pirteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekkin tykkään, että ihan kivoja laukkuja sain aikaiseksi. Mopo vain karkasi käsistä, ja laukkuja tuli tehtyä ja paljon. Nyt aika palata vaatteiden pariin.

      Poista
  2. aivan mielettömän ihania laukkuja, minä en taida edes aloittaa laukkujen ompelemista ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoja näitä on tehdä, kun näin aloittelijakin saa aikaiseksi. Näissä vaan on todella suuri vaara jäädä koukkuun, ja muu ompelu unohtuu ;)

      Poista
  3. Ihania laukkuja! Harmillisesti tällaiset ompelukset jäävät itseltä aina kesken :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä laukkuja on nopea ommella. Minun oli tietoisesti lopetettava laukkujen tekeminen, jotta ehdin tehdä lapsille myös vaatteita :)

      Poista