torstai 25. huhtikuuta 2013

Mekkobody Rinsessalle

Tytöllä on aivan ihanan mallinen mekkobody, joka ikävä kyllä jäämässä pieneksi. Pohdin, että mistä saisi vastaavan suurempaa kokoa. Uskaltaisiko kokeilla itse tehdä?

Huhuilin hieman facebookissa kaavan perään, mutta vastaavaa bodyn kaavaa ei nopeasti löytynyt. Sellaisia mekkobodyn kaavoja kyllä löytyi missä on sauma vyötäröllä, mutta en niihin ollut nyt tyytyväinen. Vähän kyselyjä ja pohdintaa, niin aloin hahmotella kaavaa.

Tälle kokeilulle saa kaikki kokeneet ja osaavat hymähdellä ja nauraa. Aloittelija räpeltää nyt kunnolla, niin kuin kala kuivalla maalla.



Yhdistelin kahdesta eri ottobre lehden bodyn kaavasta mieluisen, ja mekkoon lisäsin tietysti helman. Alemmassa kuvassa takaosan bodyn ja mekkon kaavat päällekkäin.

 
Kankaiksi valikoitui mitä kaapista löytyi. Ajatuksena oli kanttaukset tehdä valkoisesta valmis trikookantista, mutta sekin loppui kesken, niin resorilla jatkui...
Tässä kankaat leikattuna ja aseteltuna paikoilleen.

Oikeat puolet vastakkain, ja toinen olkasauma kiinni.

Suoraompeleella kiinnitin mekon ja bodyn toisiinsa, jottei kankaat karkaa kanttauksen alta.

Kanttaus valmiista trikookantista. Kaksoisneula poikki, joten nyt oli tyytyminen kahteen kertaan suoraompeluun.

Hihat kiinni olkasaumoista.

Bodyn alaosien ja hihansuiden kanttaus (näihin tuli resorikantti).

Mekon sivusaumat kiinni. Kun toinen reuna oli kiinnitetty, niin kanttasin mekon helman resorilla ennen kuin saumuroin toisen reunan kiinni.

Sivusaumat saumurilla. Yhtemäinen sauma hihan suusta bodyn alas asti. Kainalon alapuolella pieni pätkä mekon saumaa tämän sauman väliin, niin tulee oikealta puolelta siististi.

 
Tässä tuo kainalosauma, jossa näkyy pätkä mekon kangasta bodyn kankaiden välissä.

 
Vielä vähän saumojen päättelyä ja nepparit kiinni. Valmista tuli ensimmäisestä kokeiluversiosta.






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti