perjantai 21. helmikuuta 2014

Singer Heavy Duty 4411 ja kaksoisneula. Näin langoitan ompelukoneeni

Ompelukoneeni Singer Heavy Duty 4411 on tarkka neulojen suhteen. Mikä vain merkki ei kelpaa. Aluksi koneen ostamisen jälkeen olin jo luovuttaa, etten saa kaksoisneulalla ompelua sujumaan. Langat katkeili toistuvasti, ja kone ompeli hyppytikkejä toisensa pesään. Kokeilin useampaa eri merkkistä neulaa, ja totesin Organ twin stretch olevan paras koneelleni. Enään ei tarvitse pelätä lankojen katkeilua / sotkeutumista tai hyppytikkejä.

Näin langoitan koneeni, kun on tarkoituksena ommella kaksoisneulalla.



Minulla on lankoja pääsääntöisesti yksi rulla väriä kohden, joten toisen tarvittavan ylälangan puolaan puolalle. Ommellessa myös ylälangan puola on puolaustapissa, kuten kuvassa.

Alalangan kireyden säätöön en ole koskaan koskenut. Ylälanka on normaalisti kireydellä 4, mutta kaksoisneulalla ommellessa säädän sen kohtaan 5. Tikin pituus kohtaan 3.
 
Ylälangat langoitan yhtä aikaa samoin kuin olisi vain yksi ylälanka.
 


Ylälangat langoitan yhtä aikaa punaisen nuolen osoittamaan kohtaan asti. Sinisen nuolen osoittamasta kohdasta pujoitan vain toisen langan, jonka pujoitan oikean puoleiseen neulaan. Toinen lanka suoraan vasempaan neulaan. Alalanka normaalisti. niin kuin yhdellä neulalla ommellessa. Nyt olisi valmista, joten ompelemaan...
 





9 kommenttia:

  1. Ootko muuten ollu tyytyväinen tohon Heavy Dutyyn? Olen miettinyt sellaisen hankkimista, kun vanhasta aika jättää, mutta haluaisin ensin kuulla käyttäjäkokemuksia. Ainakin neuloista on siis tarkka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut koneeseen tyytyväinen. Silloin kun olin etsimässä uutta ompelukonetta, niin halusin perus ompelukoneen jolla voi myös tarvittaessa paksumpaa kangasta/saumaa rauhassa ommella. Alkuun oli opettelemista "kaasujalan" kanssa, koska tässä koneessa on suuri ompelunopeus, 1100 tikkiä/min.

      Poista
  2. Kiitos, kiitos, kiitos tästä ohjeesta, tuli tarpeeseen!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Hyvä, että sait tästä apua.

      Poista
    2. Googlen kautta löysin blogiisi, ja iso kiitos tästä ohjeesta! Pähkäilin ihan saman koneen kanssa juuri tämän langoituksen kanssa!

      Poista
    3. Kiitos palautteesta. Hyvä, että tästä oli apua.

      Poista
  3. Hei! Minulla on samanlainen kone, yritin asentaa kaksoisneulaa koneeseen. Muttei se millään onnistu, ihan kuin se ei sovi siihen tai sitten en vaan osaa laittaa. Olisiko jossain siitä ohje-video miten se laitetaan? Joku Prym merkkinen, ostettu ihan eurokangas kaupasta. Mistä tuo sun kaksoisneula löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun koneessa Prymin neulat ei toimi. Ne aiheuttaa hyppytikkejä, lankojen katkomista ja neulan katkeilua. En voi niitä mitenkään suositella. Suosittelen Organ neuloja, kuva löytyy tekstistä. Niitä olen itse tilannut netissä olevista kangaskaupoista samalla kun olen täydentänyt kangasvarastoa. Neula laitetaan koneeseen samoin kuin normaali neula. Olethan löysännyt ruuvia riittävästi, jolla neula kiristetään paikoilleen? Videosta on osaa antaa vinkkiä.

      Poista
  4. Myös inspira merkkiset neulat sopii singer heavy duty 4423 koneeseen

    VastaaPoista